Web Analytics Made Easy - Statcounter

هزینه پرداخت مالیات در انحصار وراثت چقدر است؟ چگونه می‌توانیم از این هزینه مطلع و آن را پرداخت کنیم؟ بهترین موسسه برای دریافت مشاوره کدام است؟ در صورتی که سوالاتی در این خصوص برای‌تان ایجاد شده است، با دقت در این مطلب همراه ما باشید.

مالیات بر ارث سپرده بانکی چیست؟

مالیات بر ارث سپرده بانکی، از مواردی است که وراث در همان روزهای اولیه پس از فوت متوفی به فکر برداشت آن می‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مالیات هزینه‌ای است که وراث پس از فوت شخص، برای دسترسی به حساب‌های بانکی متوفی باید پرداخت کنند.

همانطور که می‌دانید ارث به همه اموال گفته می‌شود که پس از مرگ شخص به دیگری منتقل می‌شود و انحصار وراثت صورت می گیرد. برخی از افراد برای اینکه این مالیات را پرداخت نکنند، اقدام به برداشت پول از حساب فرد متوفی می‌کنند.

قابل ذکر است که این امر ناممکن است. زیرا اگر این افراد به بانک یا عابر بانک بروند و قصد انتقال و یا برداشت وجه را داشته باشند، متوجه می‌شوند سپرده بانکی متوفی مسدود شده است. اما علت مسدود شدن سپرده بانکی چیست؟

امروزه سیستم‌های اطلاعاتی کشور یکپارچه شده است و همه سیستم‌ها به یکدیگر مرتبط هستند، به گونه ای که پس از فوت شخص و باطل شدن شناسنامه، این موضوع اتوماتیک‌وار به اطلاع کلیه بانک‌ها، موسسات اعتباری، ثبت اسناد و املاک، دفاتر رسمی ‌و گارگزاری‌های بورس رسیده و از طریق سامانه یکپارچه آنلاین سریعا کلیه اموال اعم از منقول و غیرمنقول، نذرها و بدهی‌ها، حساب‌های قرضه، دارایی‌های تجاری و سایر درآمدهای حاصل از بازنشستگی، درآمد حاصل از نظام‌ وظیفه، بیمه عمر و زندگی، در کنار خانه و متعلقات متوفی و سپرده‌های بانکی متوفی مسدود می‌شود؛ بنابراین تنها راهی که می‌توانید به این حساب دسترسی پیدا کنید، پرداخت مالیات بر ارث سپرده بانکی است.

چرا پرداخت مالیات بر ارث حساب بانکی نسبت به سایر اموال اولویت دارد؟

مرگ، امری غیر منتظره است و ممکن است برای هر فردی در هر سنی رخ دهد. اغلب اوقات افراد خانواده برای هزینه‌های کفن و دفن و برگزاری مراسم دچار کسری هزینه می‌شوند. اکثر افراد با قرارگیری در این شرایط، تصمیم می‌گیرند برای پرداخت هزینه‌ها از موجودی حساب بانکی متوفی استفاده کنند.

شاید بگویید از سایر اموال متوفی استفاده کند! درحالی که امکان دارد ورثه برای پرداخت مالیات بر ارث سایر اموال متوفی از قبیل خانه، مغازه، خودرو و… نقدینگی کافی نداشته باشند از آنجایی که مالیات بر ارث سپرده بانکی، مقدار کمتری را در بر می‌گیرد، دسترسی به حساب بسیار حائز اهمیت است.

در نتیجه پرداخت مالیات بر ارث سپرده بانکی نسبت به مالیات سایر اموال اولویت بالاتری دارد. هر چقدر زودتر مالیات را پرداخت کنید، زودتر می‌توانید به حساب دسترسی پیدا کنید.

مراحل قانونی برای دسترسی وراث به سپرده بانکی متوفی اولین مرحله برای دسترسی به حساب بانکی متوفی دریافت برگه انحصار ورثه است. چرا که نیاز است به ادارات و سازمان‌های دولتی ثابت شود شما وارث هستید. در مرحله دوم باید مالیات بر ارث را پرداخت کنید. این مالیات ارث مربوط به کلیه اموال منقول و غیر منقول متوفی است. وراث نمی‌توانند قبل از پرداخت مالیات به اموال متوفی دست پیدا کنند. مالیات بر ارث سپرده بانکی چقدر است؟

مالیات بر ارث سپرده بانکی، برای هر فردی متفاوت است و به عوامل زیر بستگی دارد:

تاریخ فوت طبقه وراث نسبت وراث با متوفی

این مالیات برای افرادی که تاریخ فوت‌شان بعد از سال ۱۳۹۵ است، با قانون جدید محاسبه می‌شود. این مالیات بر ارث، سپرده‌های بانکی از قبیل حساب بانکی کوتاه مدت، بلند مدت، قرض الحسنه، حساب جاری و … را شامل می‌شود و مقدار آن ۳% کل حساب بانکی است.

توجه داشته باشید که معافیتی وجود ندارد و این ۳% به طور کامل لحاظ می‌شود. البته این ۳% برای وراث طبقه اول است. هزینه آن برای وراث طبقه دوم ۶% و برای وراث طبقه سوم ۱۲% لحاظ می‌گردد.

در صورتی که تاریخ فوت قبل از سال ۱۳۹۵ باشد، هزینه این مالیات بر اساس قانون قدیم محاسبه می‌گردد. هزینه مالیات در این قانون به موجودی سپرده بانکی بستگی دارد: در صورتی که موجودی حساب بانکی تا پنج میلیون تومان بود، هزینه مالیات دریافتی برای وراث طبقه اول ۵%، برای وراث طبقه دوم ۱۵% و برای وراث طبقه سوم ۳۵% لحاظ می‌شد. در صورتی که موجودی حساب بانکی مازاد ۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان باشد، هزینه مالیات دریافتی برای وراث طبقه اول ۱۵%، برای وراث طبقه دوم ۲۵% و برای وراث طبقه سوم ۴۵% لحاظ می‌شود. در صورتی که موجودی حساب بانکی مازاد ۲۰ میلیون تا ۵۰ میلیون تومان باشد، هزینه مالیات دریافتی برای وراث طبقه اول ۲۵%، برای وراث طبقه دوم ۳۵% و برای وراث طبقه سوم ۵۵% لحاظ می‌شود. در صورتی که موجودی حساب بانکی مازاد ۵۰ میلیون تومان باشد، هزینه مالیات دریافتی برای وراث طبقه اول ۳۵%، برای وراث طبقه دوم ۴۵% و برای وراث طبقه سوم ۶۵% لحاظ می‌شود. معافیت‌های مالیات بر ارث سپرده بانکی

مشمولین قانون قدیم، تا ۸۰% مبلغ سپرده از مالیات بر ارث سپرده بانکی معاف هستند. در حالی که مشمولین قانون جدید، متاسفانه هیچ گونه معافیتی برای پرداخت مالیات بر ارث سپرده بانکی ندارند.

مالیات بر ارث پول نقد چقدر است؟

مقدار پول نقدی که در منزل از متوفی به جای مانده است، توسط اداره مالیات شناسایی نمی‌شود و اکثر وراث آن را در اظهارنامه مالیات بر ارث خود ابراز نمی‌کنند، بلکه پول نقد را میان خود تقسیم می‌نمایند.

اما اگر متوفی پول نقد خود را در صندوق امانات نگهداری می‌کرده‌، مقدار مالیات برای وراث طبقه اول، ۱۰% از پول نقد موجود در صندوق است. این در حالی است که وراث طبقه دو ۲۰% و وراث طبقه سه ۴۰% از موجودی پول نقد را باید به عنوان مالیات پرداخت کنند.

مالیات بر ارث موجودی حساب مؤسسات مالی و اعتباری

نرخ مالیات بر ارث حساب‌های بانکی با حساب‌های مؤسسات مالی و اعتباری متفاوت است. این موضوع موجب شده که بیشتر افراد از این موضوع و مقدار مالیات بی اطلاع باشند. در صورتی که متوفی حسابی در مؤسسات مالی و اعتباری داشته باشد، وراث برای دسترسی به این پول پس از مرگ متوفی، باید ۱۰% موجودی حساب، مالیات پرداخت نمایند. البته این ۱۰% برای وراث طبقه اول می‌باشد. مقدار مالیات برای وراث طبقه دوم ۲۰% و برای وراث طبقه سوم ۳۰% خواهد بود.

وکلای پارسای، بهترین گروه حقوقی

کارهای حقوقی، نیاز به پیگیری مداوم دارند تا به نتیجه برسند؛ بنابراین انتخاب یک موسسه حقوقی مطمئن، از لزومات به نتیجه رسیدن کار حقوقی است. گروه وکلای پارسای، بهترین تیم حقوقی است. این تیم تشکیل شده از وکلای مجرب پایه یک دادگستری خانم و آقا است که دارای بیش از ۱۵ سال سابقه می‌باشند.

وکلای متخصص این تیم، در زمینه پرونده‌های مرتبط با خانواده به شما کمک کرده و خدمات تخصصی اعم از مشاوره حقوقی و قبول وکالت در کلیه دعاوی خانوادگی را ارائه می‌دهند. البته توجه داشته باشید که خدمات این تیم فقط برای تهران، کرج و هموطنان خارج از کشور می‌باشد.

گروه وکلای پارسای، علاوه بر تخصص در پرونده‌های انحصار وراثت، در پرونده‌های طلاق توافقی فوری، طلاق به درخواست زوجه، طلاق از طرف زوج، تمکین، مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، توقیف اموال و ... نیز موفقیت‌های زیادی کسب کرده است و مناسب برای انجام کارهای حقوقی شما است.

تهران : ۰۹۱۲-۷۹۲۳۶۱۱ فقط کرج: ۰۹۱۲-۸۹۰۹۸۹۳

کد خبر 1656774

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: پرداخت مالیات بر ارث هزینه مالیات میلیون تومان برای دسترسی بانکی متوفی لحاظ می شود سایر اموال پول نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!

آفتاب‌‌نیوز :

سرهنگ داود معظمی گودرزی درباره جزئیات این خبر گفت: چندی پیش یکی از شهروندان به پلیس فتا مراجعه و با طرح شکایتی اعلام کرد که فردی با او تماس گرفته و ضمن معرفی خود به‌عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی مدعی شده که فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده صدمیلیون تومان وجه نقد شود. شاکی نیز  وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری شده است.

وی با بیان اینکه مجرمان پرسشی بسیار ساده را از مالباخته مطرح کرده بودند، گفت: این افراد با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده بودند که برای دریافت جایزه خود کدهای مختلفی را که برایس پیامک شده است، از پشت تلفن به آنها اعلام کند. همچنین برخی از کدها را نیز در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کرده است. در نهایت شاکی نیز با یک غفلت ساده متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود شده است.

معظمی گودرزی ادامه داد: رسیدگی به موضوع در دستورکار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و در جریان آن چند مورد شکایت مشابه دیگر نیز به این پلیس اعلام شد. مدتی بعد ماموران با انجام اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمان شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر چهار عضو اصلی این باند را در عملیاتی پلیسی دستگیر و به مقر پلیس فتا منتقل کردند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان افزود: ممکن است شیوه های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می کنند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان در جریان بازجویی‌های انجام شده به جرم خود اعتراف کردند، گفت: برای این افراد پرونده‌ای تشیکل شده و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند. همچنین بررسی ادله دیجیتال و اعترافات متهمان نشان داد که آنان بالغ بر پنج میلیارد ریال به همین شیوه از مردم کلاهبرداری کرده‌اند.

وی به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان برای دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست کند، قطعا کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتورهای تلفن همراه ، شرکت مخابرات ، سازمان حج و زیارت و ... با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تائید منشاء این تماس ها نیست.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شناسایی رسوب ۲۵ همت در سپرده دستگاه‌ها با حساب واحد خزانه
  • افشای واریز ۷۰۰ میلیونی به حساب بانکی دخترِ کوچولو آقای خبرنگار! +تصویر
  • سارق کارت بانکی بیماران و کادر بیمارستان دستگیر شد
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • آیا خواهر و برادر ناتنی ارث می‌برند؟
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال